2013年4月30日火曜日

タケノコを食べる/Eating bamboo shoots

先日の親戚のお家でタケノコ狩りをしました。
時期が少し遅かったのですが、沢山取れました。
Did bamboo shoot hunting at the relative's backyard.
The season was a bit late, but we could get plenty. 



すぐ米ぬかと、鷹の爪で一時間程煮て灰汁を取ります。
本来は皮付きで煮るとのことですが、沢山ある皮は取って煮ても、
問題なく灰汁を取る事ができます。
Boil with rice bran and dried chili pepper right away to remove a harsh taste
from the bamboo shoots.  Boil about an hour. Many text books say the skins should Not be removed,
 but I do remove them usually.  It's no problem.  


これから毎日タケノコが食べられそうです。
ぬかは洗って、綺麗な水に入れて冷蔵保存します。
So excited that I can eat them everyday. 
Wash out the rice bran and keep them in clear water in fridge.


タケノコごはんと、さやいんげんの青椒肉絲。
Stir fried bamboo shoots with string beans and bamboo shoots rice (Takenoko Gohan)



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